Agressie is een noodzakelijk regelsysteem. Een mooi instrument eigenlijk, want het geeft ons meer focus en doorzettingsvermogen om uit bedreigende situaties te komen!

Er zitten ook nadelen aan. Agressie kan ervoor zorgen dat we de controle over onszelf verliezen en  dingen doen waar we later (in een rustige toestand) spijt van krijgen. Agressief gedrag wordt dan meestal ook gezien als een bewuste intentie om iemand pijn, vernedering of schade aan te brengen.

Agressief gedrag ontstaat meestal vanuit een negatief zelfbeeld. Dit, in combinatie met een bepaalde felheid in je karakter (temperament), kan ervoor zorgen dat je vaak op een agressieve manier omgaat met situaties.

Tijdens de agressie regulatietrainingen richten we ons op die onderdelen die het makkelijkst te beïnvloeden zijn. Denk bijvoorbeeld aan het self-esteem. Dit is een soort innerlijk instrument waarmee jij jezelf bekijkt en beoordeelt. Ook zelfcontrole en zelfregulatie zijn thema’s die als een rode draad door de trainingen heen lopen. Na het volgen van de agressieregulatie trainingen ben je beter in staat om te gaan met situaties die als agressie-opwekkend worden ervaren.